wtorek, 2 sierpnia 2016

sos barbecue BBQ




  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyża sosu worcestershire
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki cukru br azowego
  • 1/2 łyżeczki chili


Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy do zeszklenia. Posypujemy cukrem i polewamy miodem. Dodajemy 3 łyżki wody, zmniejszamy ogień i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy sos worcestershire , ocet balsamiczny, ketchup i  chili. Sos powinien zgęstnieć. Odstawiamy do ostygnięcia. 
Sos trzymamy w lodówce. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz