SERNIK NA ZIMNO Z BISZKOPTAMI I ŚWIEŻYMI OWOCAMI
masa serowa:
- 400 g serka waniliowego
- 330 ml zimnej śmietanki 36%
- 1 galaretka cytrynowa
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1/2 szklanki cukru
- ok. 12 biszkoptów podłużnych
- 1 galaretka truskawkowa
- świeże owoce: borówki, maliny,truskawki,porzeczka
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Powoli dodajemy serek waniliowy. Na koniec dodajemy ostudzoną galaretkę i miksujemy.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i połową owoców . Zalewamy całość masą serową. Biszkopty mogą zacząć wypływać na wierzch- nie przejmujemy się tym :)
Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Pod koniec tego czasu przygotowujemy kolejną galaretkę i studzimy.
Zalewamy wierzch ciasta zimną galaretką i układamy owoce. Wstawiamy do lodówki na kolejną godzinę.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz