JAGLANKA Z GRUSZKĄ I TWAROGIEM
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1 duża gruszka
- 100 g twarogu półtłustego
- 2 łyżki żurawiny
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka miodu
Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu ale nie solimy wody.
Żurawinę namaczamy we wrzątku. Gruszkę obieramy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód ,wrzucamy na nią gruszkę, smażymy 3-4 minuty, mieszając aby nie przywarła. Odstawiamy na bok. Dodajemy odsączoną żurawinę i naszą kaszę. Całość przyprawiamy cynamonem i mieszamy. Wykładamy do miseczki na górę kruszymy twaróg i polewamy syropem klonowym lub miodem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz