wtorek, 14 marca 2017

JAGLANKA Z GRUSZKĄ I TWAROGIEM







  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 duża gruszka
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki żurawiny
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka miodu 



Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu ale nie solimy wody.
Żurawinę namaczamy we wrzątku. Gruszkę obieramy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód ,wrzucamy na nią gruszkę, smażymy 3-4 minuty, mieszając aby nie przywarła. Odstawiamy na bok. Dodajemy odsączoną żurawinę i naszą kaszę. Całość przyprawiamy cynamonem i mieszamy. Wykładamy do miseczki na górę kruszymy twaróg i polewamy syropem klonowym lub miodem.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz