MAKARON TRICOLORE Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM PESTO Z RICCOTTĄ
- makaron lubella tricolore
- łosoś 200g
- szpinak świeży 1 opakowanie
- pesto z ricottą barilla
- pestki dyni
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
Gotujemy makaron w osolonej wodzie ok. 11 minut.
W tym czasie przygotowujemy rybę.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło, pokrojonego w dużą kostkę łososia i smażymy ok 3 minut. Odstawiamy rybę natomiast to co pozostało na patelni zostaje. Nie zdejmujemy z kuchenki. Wrzucamy umyty szpinak do momentu, aż listki zmiękną ale nie dłużej.
Na koniec zdejmujemy z ognia, dodajemy 3/4 słoiczka pesto oraz naszą rybę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do garnka z odcedzonym już makaronem dodajemy rybę ze szpinakiem.
Układamy makaron na talerzu i posypujemy pestkami dyni.
Komentarze
Prześlij komentarz