piątek, 9 czerwca 2017

MAKARON TRICOLORE Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM PESTO Z RICCOTTĄ







  • makaron lubella tricolore 
  • łosoś 200g
  • szpinak świeży 1 opakowanie
  • pesto z ricottą barilla
  • pestki dyni
  • sól 
  • pieprz
  • 1 łyżka masła



Gotujemy makaron w osolonej wodzie ok. 11 minut. 
W tym czasie przygotowujemy rybę.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło, pokrojonego w dużą kostkę łososia i smażymy ok 3 minut. Odstawiamy rybę natomiast to co pozostało na patelni zostaje.  Nie zdejmujemy z kuchenki. Wrzucamy umyty szpinak do momentu, aż listki zmiękną ale nie dłużej. 
Na koniec zdejmujemy z ognia, dodajemy 3/4 słoiczka pesto oraz naszą rybę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do garnka z odcedzonym już makaronem dodajemy rybę ze szpinakiem.
Układamy makaron na talerzu i posypujemy pestkami dyni.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz