BURGER DROBIOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I POWIDŁAMI
burgery:
- 500g piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- bulionetka warzywna
- bułeczki do hamburgerów z tego przepisu
- karmelizowana cebulka z tego przepisu
- masło orzechowe
- powidła z czarnej porzeczki
- ser cheddar
Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy jajko, bułkę, sól i pieprz do smaku. Formujemy duże kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony po kilkanaście sekund. Wrzucamy na gotującą się wodę z bulionem. Gotujemy 7 minut i zmniejszamy ogień na mniejszy. Gotujemy jeszcze 30 minut.
Każdą bułkę przekrój połóż plaster sera, posmaruj masłem orzechowym, dodaj łyżeczkę powideł, ułóż kotlet a na nim cebulkę i przykryj bułką.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz