sobota, 2 września 2017

BURGER DROBIOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I POWIDŁAMI



burgery:
  • 500g piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • bulionetka warzywna
dodatki:
Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę.

Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy jajko, bułkę, sól i pieprz do smaku. Formujemy duże kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony po kilkanaście sekund. Wrzucamy na gotującą się wodę z bulionem. Gotujemy 7 minut i zmniejszamy ogień na mniejszy. Gotujemy jeszcze 30 minut.
Każdą bułkę przekrój połóż plaster sera, posmaruj masłem orzechowym, dodaj łyżeczkę powideł, ułóż kotlet a na nim cebulkę i przykryj bułką.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz